Bestevaerhorde Katwijk

Vlag hijsen 2022

Elke zomer zorgen de scoutinggroepen van de Katwijkse Zeeverkenners ervoor dat Katwijk er weer een stukje gezelliger uit komt te zien! Dit doen wij door middel van het hijsen en strijken van vlaggen voor de gemeente, op de Boulevard en bij het gemeentehuis. Hiermee verdienen wij extra inkomsten en laten we Katwijk er weer een stuk vrolijker uitzien. Het vlaggen hijsen is voor de Bestevaerhorde nieuw dit jaar, maar toch willen wij ons steentje bijdragen . Mede door deze actie kunnen wij de contributie laag houden en leuke opkomsten en activiteiten organiseren.

Alles dat je moet weten

Dit jaar hijst de Bestevaerhorde van 27 juni t/m 9 juli de vlaggen bij het gemeentehuis (zeeweg). Hier staan 7 vlaggenmasten, er zitten 8 vlaggen in de tas. Er blijft dus altijd één vlag in de tas zitten. In deze periode hijsen / strijken u en uw zoon twee dagdelen de vlaggen op de Zeeweg. De masten staan tegenover het gemeentehuis in Katwijk. Een van deze masten hoeft niet gehesen te worden. Er zit een duidelijke sticker op de mast die niet gehesen hoeft te worden. De overige masten staan verderop, bij het Marktplein. Dit plein bevindt zich naast zwembad Aquamar. De masten staan naast het bushokje.

Het handigst voor uzelf is om twee aansluitende dagdelen te kiezen. Hieronder vindt u een link naar het vlaggenhijs schema, waar u de naam van uw zoon kunt invullen bij de gewenste data. Vul alleen de naam van uw zoon in, kies hierbij de witte vakjes die nog leeg zijn. Haal dus geen namen van andere kinderen weg! Schrijf de gekozen data ook alvast in uw agenda.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17qRzqPrfpsC-iU0QmIj3frHeLV1UYf7V3XnJ9ELwz7E/edit?usp=sharing

Bestevaerhorde Katwijk

Zaterdag 25 juni wordt het definitieve vlaggenrooster doorgestuurd, vul deze dus uiterlijk donderdag 23 juni in. Wanneer u het rooster niet heeft ingevuld zult u door ons worden ingedeeld. Het staat vrij om na het delen van het definitieve rooster onderling van data te ruilen, geef dit wel even door aan Flaps ( 06-19279646).

Wat is de bedoeling?

  • De vlaggen dienen ‘s morgens tussen 7.00 uur en 9.00 uur opgehangen te worden. De vlag heeft aan de bovenkant een kleine lus en aan de onderkant een grote lus. De bovenste haak aan het touw van de vlaggenmast gaat door de kleine lus en de onderste haak gaat door de grote lus. Vervolgens hijst u de vlag omhoog. Daarna slaat u het touw twee keer om de paal heen (zodat het touw met de vlag niet gaat klapperen) en maakt u het touw vast aan de haak die aan de vlaggenmast vastzit.
  • ’s Avonds dienen de vlaggen tussen 18.00 uur en 20.00 uur weer binnengehaald te worden.
  • U ontvangt de vlaggentas van de welp/ouder voor u op het rooster. Nadat uw zoon heeft gevlagd geeft u de vlaggentas door aan de volgende welp/ouder op het rooster. Hiervoor ontvangt u naast het definitieve rooster ook een adressenlijst.
  • Bij slecht weer (hele harde wind of zware regenval) kan de gemeente besluiten dat er niet gevlagd hoeft te worden. U wordt dan ‘ochtends door Flaps gebeld. Wanneer u niet gebeld wordt, is het de bedoeling dat de vlaggen gehesen worden, ook al vindt u het weer zelf te slecht.
Bestevaerhorde Katwijk

Algemene regels

  • De vlaggen worden gehesen van maandag tot en met zaterdag, op zondag hoeft er nooit gevlagd te worden.
  • De vlaggen mogen nooit ’s nachts blijven hangen.
  • Wanneer er onverhoopt vlaggen worden gestolen of kapot zijn, meld dit dan zo snel mogelijk bij Flaps. Hij neemt dan contact op met de gemeente.
  • Mochten u en uw zoon onverhoopt niet in staat zijn om te vlaggen op de ingeroosterde data, dan dient u zelf vervanging te zoeken.

 

Graag bedanken wij u en uw zoon alvast hartelijk voor het vlaggen. Voor eventuele vragen kunt u langslopen voor of na de opkomst, mailen of een berichtje sturen naar Flaps (06-19279646).