Hoe vul ik mijn Uniform?

Bestevaerhorde Katwijk

Als je lid bent van Scouting, krijg je ook echte Scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit maar wij noemen het ons Uniform. 

Iedere badge heeft een eigen plek op je Uniform. Hieronder zie je waar welke tekens op je Uniform horen.

Voor funbadges, zoals de welkomstbadge, themafiguurbadges en de spreekbeurtbadge is geen officiële plek afgesproken. Deze plaatsen wij ergens op de voorkant van je Uniform. Zorg ervoor dat je blouse niet te vol wordt, er worden geen badges op de rug of iets dergelijks geplaatst. 

Op de rechtermouw komt het groeps- en hordenaambandje met daaronder de regiobadge. Hieronder is ruimte voor activiteitenbandjes zoals die van zomerkamp. Op de linkermouw komen bovenaan de (eventuele) Gids- en Helpertekens met daaronder de insignes in een hexagon-patroon. Op de rechterborstzak komt het speltakteken en op de linkerborstzak het installatieteken.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten

 

Voor de leiding geld bijna hetzelfde. Boven de rechterborstzak zitten de kwalificatietekens voor leiding en wanneer je naar het buitenland gaat, draag je hier de Nederlandse vlag met daarnaast een eventuele Europese of Provinciale vlag.