Leuk dat uw zoon mee wilt kijken!

Voor alle nieuwe leden en ouders beginnen we de aangegeven opkomst iets eerder, u bent daarom welkom om 09:45 uur. We zullen dan een praatje houden in ons lokaal en vervolgens een korte rondleiding geven door het gebouw/terrein. Vervolgens om 10:00 uur worden de ouders geacht naar huis te gaan en start de opkomst. Om 12:00 uur kunt u uw zoon weer ophalen bij het hek.

In het begin kunnen jullie ongeveer 3/4 keer meekijken. Dan vragen wij of hij officieel lid wilt worden.

Bestevaerhorde Katwijk
Bestevaerhorde Katwijk

Locatie

U kunt ons vinden op ons clubhuis op Cantineweg 3 in Katwijk. Dit is het clubhuis naast de Zanderij. Er is voldoende parkeergelegenheid, ook voor fietsen. Bij de voordeur zal een leidingslid staan die u naar ons lokaal wijst. Voor het geval er geen leidingslid staat: de voordeur door, dan naar links en de trap op.

Wat is handig om te weten tijdens de eerste opkomsten?

Programma

Elke zaterdag hebben we opkomst van 10-12 uur ’s ochtends. De kinderen kunnen vanaf 9.45 (met beperkt toezicht van ons) buiten op ons terrein spelen totdat we beginnen. Om 10 uur verzamelen we iedereen en starten we. Vaak iets over 12 uur lopen we met de kinderen naar het hek, waar ze opgehaald kunnen worden. Als uw zoon een keer niet kan komen, is dat geen probleem. Wel horen we graag, via Socie (Zie onder aan de pagina), dat uw zoon er een keer niet is.

Bijzondere zaterdagen

Het komt weleens voor dat we geen opkomst hebben van 10-12 maar op een andere tijd. Dit laten we dan altijd van te voren weten via Socie. Geen bericht = opkomst van 10-12. In de meeste vakanties gaan wij ook gewoon door!

Niets speciaals nodig

Tijdens de opkomst zorgen wij voor wat te drinken en soms ook een koek, snoep of een traktatie. Uw zoon hoeft dus niets mee te nemen tijdens de opkomst. Uw zoon hoeft de eerste paar weken (zeker heel oktober) nog geen bijzondere kleding aan te trekken. Gewoon kleding waar hij lekker in buiten kan spelen is goed.

‘Proeftijd’

De eerste paar weken mag uw zoon vrijblijvend komen. Na een aantal weken zullen we vragen of hij definitief wil blijven. Pas dan hoeft er contributie (+/- €90,- per jaar) betaald te worden en heeft uw zoon een uniform e.d. nodig.

De leiding

De groep, die bestaat uit ongeveer 35 kinderen, wordt begeleid door 7 ervaren vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat er elke week weer 35 blije gezichtjes het clubhuis verlaten met de leukste verhalen. Iedere vrijwilliger is in het bezit van een VOG. Ook zijn er meerdere cursussen gedaan (basis cursus, kamp cursus, intimiteiten cursus, probleem gedag cursus & EHBO) om groep goed te laten draaien.

Klik hier om kennis te maken met het team.

Bestevaerhorde Katwijk
Bestevaerhorde Katwijk

Kosten

Scouting is voor iedereen! Daarom proberen we het toegankelijk te maken door de kosten zo laag mogelijk te houden. Het lidmaatschap bij de zeeverkenners kost € 90,00 per kalenderjaar. Daarnaast zijn installatiekosten van toepassing, waarvan de groep o.a. insignes voor op je uniform kan aanschaffen. Deze installatiekosten zijn € 45,00  Verder moet je een uniform aanschaffen (bij de Scoutshop, € 30,00).

Dit zijn de enige verplichte kosten. Onder vrijblijvende kosten vallen weekendkampen (3 tot 5x per jaar, € 7,50 tot € 30,00), zomerkamp (+/- € 135,00) en kosten voor kleine activiteiten (+/- 5x per jaar, +/-€ 5,00 tot € 10,00 per keer). Wanneer je aan alles meedoet, zijn de totaalkosten ongeveer € 350,00 per jaar.

Contactgegevens

Je kunt ons altijd bereiken op de volgende manieren:

Pim Russchenberg / Baloe: 06 12778970
Andy Smit / Mang:  06 12885477
Mail: bestevaerhorde@gmail.com

Verder hebben we ook een ouder whatsapp groep, waar we af en toe  belangrijke informatie in zetten.  Klik hier om jezelf toe te voegen.

Bestevaerhorde Katwijk

Laat je gegevens achter!

Graag ontvangen we voor onze administratie alvast wat kleine contactgegevens. Als uw zoon besluit te blijven, zullen wij om meer gegevens vragen. Deze gegevens worden vernietigd zodra uw zoon stopt bij scouting.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.