Bestevaerhorde Katwijk

Beste ouders,

Via deze brief willen we iedereen op de hoogte brengen van de lotenactie die aanstaande zaterdag, 09 maart 2024, van start zal gaan. Deze lotenactie zal eindigen op 01 juni 2024.

 

Impuls voor de clubkas

Jaarlijks vond de Nationale Scoutingloterij plaats, waar wij als Katwijkse Zeeverkenners aan meededen. Deze is in 2020 helaas stopgezet. Het jaar erop hebben wij onze eigen Scoutingloterij opgezet om geld op te halen voor de Katwijkse Zeeverkenners en deze wordt ook dit jaar weer doorgezet! Door middel van de lotenverkoop kan er een financiële impuls worden gegeven aan onze clubkas. Van elk lot wat verkocht wordt, mag onze groep namelijk € 2,10 zelf houden. De opbrengst gaat in de kluis van de Bestevaerhorde en wordt er pas uitgehaald als we iets leuks met de welpen doen. Het geld dat we ophalen wordt dus gebruikt voor activiteiten / materialen voor de welpen.

 

Besteding van de opbrengst

In het verleden hebben we van het lotengeld onder andere een beamer, een geluidsinstallatie en spelmateriaal gekocht. Ook gebruiken we het lotengeld voor zomerkampen, weekendkampen en dagjes uit (zoals een bezoek aan het zwembad, Panbos, Linneaushof, Drievliet enzovoort). Zo drukken we de eigen bijdrage van ouders.

 

Inzet wordt beloond

Ook dit jaar willen we graag weer heel veel loten verkopen. Of dat gaat lukken, ligt helemaal aan de inzet van de welpen en de ouders. We vragen daarom alle ouders of ze hun zoon willen motiveren om zo veel mogelijk loten te verkopen. Wij geven alle welpen, om te beginnen, 20 loten om te verkopen. Natuurlijk hopen wij dat elke welp die 20 loten verkoopt.

Het liefst willen we natuurlijk dat de welpen meer dan alleen die 20 loten verkopen.

Om de welpen te belonen hebben wij voor elke mijlpaal een prijs. Deze prijzen zijn gekoppeld aan het aantal verkochte loten. De mijlpalen zijn: 30 loten (cadeau grabbelen), 50 loten (Bestevaerhorde-handdoek met naam), 70 loten (Cadeaubon), 100 loten (Bestevaerhorde-merchpakket), 150 loten (Scoutingtrui) & 200 loten (Speciaal cadeau naar keuze)!

 

Top-lotenverkopers

Aan het eind van de actie (01 juni) kijken we welke welpen de meeste loten hebben verkocht. Met de allerbeste verkopers gaan we iets speciaals doen. Dit doen we in de vorm van een avondje weg! Dit kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn als bowlen, lasergamen of midgetgolfen. Uiteraard komt daar wat lekkers bij kijken, zoals lekker eten bij de Mac Donalds!

Daarbij bekijken we aan het einde van de actie of we met de hele horde genoeg loten verkocht hebben om met zijn allen iets leuks te doen. Als we met zijn allen ons best doen, gaan we aan het eind van het seizoen een vette activiteit doen. Vorig jaar gingen we bijvoorbeeld naar Duinrell met de Julianahorde!

 

Uitleg & tips voor de verkoop

Langs de deuren

Zoals gezegd kan elke welp vanaf aanstaande zaterdag beginnen met de verkoop van 20 loten (2 boekjes van 10 loten). Ze kunnen zelf langs de huizen gaan om daar de loten aan de deur te verkopen. Omdat Scouting een grote vereniging is - en we al meer dan 20 jaar loten verkopen in onze gemeente - weten de meeste mensen er al van. Na aangebeld te hebben, vragen de welpen: ‘Wilt u Scoutingloten kopen van de Katwijkse Zeeverkenners?’. De welpen scheuren een lot af en nemen het geld in ontvangst. Zo eenvoudig is het.

Let op! De Loten scheuren erg makkelijk af. Doe dus voorzichtig met de loten!

 

Help de welpjes

Voor (jonge) welpen kan het in het begin best eng zijn om bij een huis langs te gaan om te verkopen. In dat geval kunt u als ouders een keer mee gaan, kan uw zoon met broer/zus gaan verkopen of met een vriendje langs de deuren gaan. Als wij met de welpen langs de deuren gaan, merken we dat ze het hartstikke leuk vinden en trots zijn als ze weer wat verkocht hebben!

 

Eerst de straat, dan familie & vrienden

Wij adviseren uw zoon om te beginnen met verkopen in de straat/wijk en daarna pas bij familie te verkopen.

P.S. Het is wel handig om bij familie door te geven dat uw zoon loten wil verkopen, zodat de familie weet dat ze ook bij hem een lootje kopen (dat vindt uw zoon vast fijn!).

 

Afdragen opbrengst

Wanneer uw zoon de boekjes verkocht heeft, kunt u het geld dat is opgehaald overmaken via de webshop. Het contante geld mag u dus zelf houden. Altijd handig wanneer er iemand langs de deuren komt om loten of oliebollen te verkopen. Het is belangrijk dat u de voor- en achternaam van uw zoon invult bij het inleveren van het lotengeld. Zo weten wij precies wie hoeveel loten heeft verkocht.

 

Meer loten?

Als uw zoon zo’n topper is dat hij nog meer loten wil, dan kan dat aan de leiding gevraagd worden. U kunt het persoonlijk aan de leiding vragen voor of na de opkomst, of u kunt doordeweeks contact opnemen met de leiding. Dat kan door een appje te sturen of te bellen naar Pim/Baloe (06-12778970). Wij komen dan zo snel mogelijk de lotenbestelling thuis brengen!

 

Laatste handige informatie op een rij:

  • De loterij duurt tussen 09 maart en 01 juni.
  • Elke welp krijgt minimaal 20 loten om te verkopen.
  • Er kunnen helaas geen halve boekjes ingeleverd worden.
  • Hoe meer loten verkocht worden, hoe vettere dingen wij kunnen gaan organiseren!
  • De trekking van de loterij is 15 juni 2024.
  • Elk lot heeft 1/100 kans om iets te winnen!
  • Verkoop jij er meer dan Baloe in 2012? (700 loten) Dan staat je een hele bijzondere prijs te wachten!
  • Verkoop met je uniform aan! Zo zien de mensen dat je van Scouting bent!
  • Verkoop met een lach!

 

Betalen met iDeal

Met de Scoutinglotenactie dit jaar introduceren we wat nieuws.
Het is vanaf dit jaar mogelijk dat mensen aan de deur in plaats van contant geld, ook met iDeal
kunnen betalen.

 

In het kort:

Elk lid krijgt zijn eigen unieke QR code van de leiding.
Wanneer de verkoper een betaling wil doen met iDeal dan kan hij of zij de QR code scannen, deze
leidt vervolgens naar een betaalpagina.
De koper kiest op zijn of haar scherm hoeveel loten hij of zij wilt kopen en betaalt deze vervolgens met iDeal.
Als de betaling gelukt is, komt er een groen vinkje in het scherm te staan en het aantal loten dat de
koper heeft gekocht. Het lid geeft vervolgens de loten aan de koper en bedankt hem of haar
vriendelijk.
Op de achtergrond is nu verwerkt dat er voor het lid een betaling via iDeal is gedaan. De leiding kan
dit per lid zien.

Op de volgende pagina’s staan een uitgebreide uitleg en nog wat extra informatie.

Bestevaerhorde Katwijk
Bestevaerhorde Katwijk
Bestevaerhorde Katwijk

We hopen dat alles rondom de lotenactie duidelijk is. Als er vragen zijn dan kunt u natuurlijk bij ons terecht. Verder hopen we op een leuke en goede lotenactie: Samen zorgen we ervoor dat we grootse dingen kunnen blijven doen voor kleine prijsjes!

Met vriendelijke groet,

De leiding van de Bestevaerhorde

Bestevaerhorde Katwijk
Bestevaerhorde Katwijk